Medior PHP Developer

Functieomschrijving

Wij zoeken een PHP devel(t)op(p)er die meer kan en wil dan alleen maar webshops bouwen. Onze webshop is namelijk al lang niet meer ‘de webshop’. Het is een combinatie van systemen die er, op de achtergrond, samen voor zorgen dat we onze klanten optimaal kunnen bedienen. Juist hier zitten de complexere vraagstukken waar jij samen met je team oplossingen voor gaat bedenken en coderen. Daarbij schuw je niet om andere programmeertalen, zoals bijvoorbeeld Javascript of Go, toe te passen en te leren. En ondanks dat we een webwinkel zijn voor tuin & outdoorproducten, heb je geen groene vingers nodig! Wél hele vlugge!


Wie zijn wij?

Leuke dingen doen, daar draait het ons allemaal om. Daarom wemelt het in onze webshop van de leukste producten voor tuin en outdoor. Bezaaid met advies en inspiratie. 🌳🏕. Zo zijn er door onze inspanningen al heel wat bommetjes in eigen zwembad gemaakt, tijdens flink wat kampeeruitjes in onze slaapzakken overnacht en in vele achtertuinen heerlijk gebubbeld. 💦. Met een team van logistieke helden tot content talenten, van productexperts tot vriendenmakers en van inkooprebellen tot developmentnerds willen wij de grootste en leukste worden op het gebied van tuin en outdoor.

Wat je doet

 • Programmeren, natuurlijk🤦‍♂️… je bent een developer. Je handen vuil maken blijft toch lekker, en kun je mooi even laten zien hoe het moet.

 • Maar ook het denkwerk. Je programmeert natuurlijk graag, maar je bent op een niveau waar je graag wat meer nadenkt over de toekomst van onze applicaties en ‘stack’. Dat betekent dat je nieuwe features uitwerkt naar een gedegen ontwerp en architectuur en deze overbrengt op de rest van je collega's (door middel van werkomschrijvingen in de vorm van issues).

 • Reviewen en peer programming. Je bent verantwoordelijk voor je eigen code én voor die van anderen. Door merges te reviewen bewaak je onze code standaard en leer je zelf ook nog wat bij. Met code standaard bedoelen we dan vooral de abstractie (zoals DDD) en het correct gebruik van OOP.

 • Refactoring een onderdeel is van je dagelijkse werkzaamheden. Refactoring geeft je de kans om oude code weer naar het juiste niveau te brengen en daarmee de stabiliteit en security van onze platforms te verhogen. Het voordeel van -niet- uurtje factuurtje; je mag je applicaties wél verbeteren, graag zelfs.

 • Leren. Een developer is nooit klaar met leren, it's that simple. Conferenties & evenementen bezoeken, boeken lezen, video's bekijken, cursussen volgen en certificaten behalen. It's all part of the job!


Een dag als Medior PHP Developer bij Toppy

Eerst een bakje ☕ en dan maar aan de slag. Je begint met een korte stand-up met andere developers. Je vertelt even wat je hebt gedaan, wat je gaat doen en waar je tegenaan gelopen bent. Je overlegt nog even één op één met een collega over een architectuur vraagstuk en dan ga je aan de bak.


Onze systemen zijn zwaar onderhevig aan piekbelasting gezien onze seizoensmarkt (tuin-/zomerartikelen) waardoor het éxtra belangrijk is dat onze systemen optimaal presteren. Om pijnpunten bloot te leggen duik je in de logging van de applicatie en checked New Relic. Je fixt een aantal performance issues en pushed deze naar onze repo.


Vervolgens neem je de tijd om de code van je collega’s onder de loep te nemen (reviewen). In de eerste merge request vindt je een stukje code waar je zelf anders mee omgegaan zou zijn en je start een “discussie” om te achterhalen waarom je collega dit op deze manier heeft gedaan en licht toe hoe jij het zou doen. De tweede merge request die je opent heb je al eens gereviewed en de gemaakte fixes zien er goed uit, je geeft je collega een thumbs up, deze kan door naar acceptatie!


Tijd voor pauze, je zou het bijna vergeten. Je strekt even je benen een loopt (als je op het kantoor bent) met je collega’s even een rondje. Nog even snel lang de Subway, Griek of Sushi tent voor een guilty pleasure en je bent weer klaar voor een nieuwe uitdaging.


Na de pauze ga je aan de slag met het uitzoeken van de juiste architectuur van ons magazijn systeem. We willen graag naar een API based systeem zodat we onze front- en backend systemen volledig van elkaar kunnen scheiden. Om het nog makkelijker te maken moet het ook nog aangevlogen worden vanuit een DDD perspectief. Genoeg om over na te denken dus. Je begint met rondsnuffelen in github en begint langzaam een beeld te vormen over wat de mogelijkheden zijn. Met Symfony als basis begin je met een proof of concept.


Het sollicitatieproces

1. Je stuurt ons je CV en motivatie toe. Hierin verwerk je een paar toffe projecten waar je mee bezig bent geweest.
2. We plannen een kennismakingsgesprek in. Onze voorkeur gaat uit naar een face to face gesprek, zodat we beide een goede indruk van elkaar kunnen krijgen.

3. Na het eerste gesprek volgt er in sommige gevallen een case om het niveau te bepalen.

4. In het tweede gesprek is er ruimte voor aanvullende vragen en wordt de case behandeld.

5. Jij blij, wij blij? Dan ontvang je van ons een voorstel!

Wat wij bieden

 • Een vast salaris tussen de 2800 en 3800 euro (Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig maken ze…)

 • Nog meer geld: (8% vakantiegeld, reiskosten, pensioen en korting op het assortiment)

 • Onbeperkt vakantiedagen. (Onbeperkt? Ja. Onbeperkt.)

 • Een stel jonge honden als collega’s. (Speels, maar met de ambitie om te groeien)

 • Een kantoorhond. (Over jonge honden gesproken...)

 • Veel leuke dingen doen. (Pubquizzen, sportieve activiteiten en borrels.)

 • Een omgeving zonder kantoortaal, hiërarchie en waar initiatief wordt toegejuicht. (‘Ergens een plasje over doen’, bruhh, laat dat maar aan de kantoorhond over.)

 • Een gezellig en groen kantoor (maar deels thuiswerken is ook zeker mogelijk.)


Functievereisten

Dit ben jij

 • Je hebt tussen de 2-5 jaar ervaring als PHP developer

 • Je hebt ervaring met frameworks zoals Symfony (pré) en/of Laravel

 • Je hebt ervaring met docker en containers

 • Een PHP Developer die niet bang is om verder te kijken dan alleen PHP

 • Altijd op zoek naar verbetering van jezelf, je werk en de organisatie

 • Allergisch voor herhaling; automatiseren?

 • Leuk om mee te werken en niet vies van samenwerken

 • Bonus 🌟 Magento, Cloud (AWS / GCE), DevOps, Terraform, Kubernetes