Medior PHP Developer

Functieomschrijving

Met de huidige trends richting microservices en cloud is er steeds meer noodzaak om verder te kijken dan onze (Magento 2) webshop. Langzaam, maar zeker, zullen we steeds meer interne en externe diensten moeten loskoppelen uit de monolith. We zijn daar al druk mee bezig met ons voorraadsysteem, maar is nog veel meer te doen zoals een PIM en CMS systeem. En daar hebben we jou bij nodig.


Wie zijn wij?

Leuke dingen doen, daar draait het ons allemaal om. Daarom wemelt het in onze webshop van de leukste producten voor tuin en outdoor. Bezaaid met advies en inspiratie. 🌳🏕. Zo zijn er door onze inspanningen al heel wat bommetjes in eigen zwembad gemaakt, tijdens flink wat kampeeruitjes in onze slaapzakken overnacht en in vele achtertuinen heerlijk gebubbeld. 💦. Met een team van logistieke helden tot content talenten, van productexperts tot vriendenmakers en van inkooprebellen tot developmentnerds willen wij de grootste en leukste worden op het gebied van tuin en outdoor.


Wat je doet

 • Programmeren, natuurlijk🤦‍♂️… je bent een developer. Je handen vuil maken blijft toch lekker, en kun je mooi even laten zien hoe het moet.
 • Maar ook het denkwerk. Je programmeert natuurlijk graag, maar je bent op een niveau waar je graag wat meer nadenkt over de toekomst van onze applicaties en ‘stack’. Dat betekent dat je nieuwe features uitwerkt naar een gedegen ontwerp en architectuur en deze overbrengt op de rest van je collega's (door middel van werkomschrijvingen in de vorm van issues).
 • Reviewen en peer programming. Je bent verantwoordelijk voor je eigen code én voor die van anderen. Door merges te reviewen bewaak je onze code standaard en leer je zelf ook nog wat bij. Met code standaard bedoelen we dan vooral de abstractie (zoals DDD) en het correct gebruik van OOP.
 • Refactoring een onderdeel is van je dagelijkse werkzaamheden. Refactoring geeft je de kans om oude code weer naar het juiste niveau te brengen en daarmee de stabiliteit en security van onze platforms te verhogen. Het voordeel van -niet- uurtje factuurtje; je mag je applicaties wél verbeteren, graag zelfs.
 • Leren. Een developer is nooit klaar met leren, it's that simple. Conferenties, boeken, video, cursussen. You name it.


Een dag als Medior PHP Developer bij Toppy

Je komt binnen en wast meteen je handen. Je geeft enkele collega's een air-hi-five op anderhalve meter afstand en wast voor de zekerheid nog een keer je handen terwijl je langzaam telt tot 20.

Zo, eerst een bakje en dan maar aan de slag. Je begint met een korte stand-up met andere developers. Je vertelt even wat je hebt gedaan, wat je gaat doen en waar je tegenaan gelopen bent. Je overlegt nog even één op één met een collega over een architectuur vraagstuk en dan ga je aan de bak.

De webshop is zwaar onderhevig aan piekbelasting door onze seizoensmarkt (tuinartikelen) en deze ochtend aan jou de taak om de code te analyseren en pijnpunt bloot te leggen. De kleine issues pak je meteen even op en voor de grotere punten maak je een aantal issues aan. Vervolgens ga je nog even aan de slag met de proxy caching tussen Varnish en de backend, want die moet de eerste druk van de website houden, maar niet een product op 'uit voorraad' houden, terwijl deze een uur geleden is binnen gekomen.

Tijd voor pauze, je zou het bijna vergeten. Met enkele collega's strek je even de benen. en loop je naar de Subway, Griek, Sushitent of de pomp om wat lekkers te halen.

Eenmaal na de pauze ga je aan de slag met het uitzoeken van de juiste architectuur van ons magazijn system. We willen graag naar een API based systeem zodat we onze front- en backend systemen volledig van elkaar kunnen scheiden. Om het nog makkelijker te maken moet het ook nog aangevlogen worden vanuit een DDD perspectief. Genoeg om over na te denken dus. Je begint met rondsnuffelen in github en begint langzaam een beeld te vormen over wat de mogelijkheden zijn. Met Symfony 5 als basis begin je met een proof of concept.


Wat wij bieden

 • Een vast salaris tussen de 2800 en 3800 euro
  (Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig maken ze…)
 • Nog meer geld:
  (8% vakantiegeld, reiskosten, pensioen en korting op het assortiment)
 • Onbeperkt vakantiedagen.
  (Onbeperkt? Ja. Onbeperkt.)
 • Een stel jonge honden als collega’s.
  (Speels, maar met de ambitie om te groeien)
 • Een kantoorhond.
  (Over jonge honden gesproken...)
 • Veel leuke dingen doen.
  (Pubquizzen, heldenweekenden, sportieve activiteiten en borrels.)
 • Een omgeving zonder kantoortaal, hiërarchie en waar initiatief wordt toegejuicht.
  (‘Ergens een plasje over doen’, bruhh, laat dat maar aan de kantoorhond over.)
 • Online trainingen via NewHeroes
  (Puppycursus voor professionals)

Functievereisten

 • Je bent bewaker van het het grote geheel. Dat wil zeggen; jij weet hoe alles in elkaar valt en kunt overzien wat een wijziging van component A heeft op component B.
 • Analytics en precies; je weet wat je gaat maken, voordat je het maakt.
 • Een PHP Developer die niet bang is om verder te kijken dan alleen PHP
 • Ervaring met framework zoals Symfony en Laravel
 • Altijd op zoek naar verbetering van jezelf, je werk en de organisatie.
 • Allergisch voor herhaling; automatiseren?
 • Overtuigd van test driven development; over twee jaar werkt jouw code nog en anders weten we dat op tijd.
 • Leuk om mee te werken en niet vies van samenwerken.

Bonus 🌟 Magento, Cloud (AWS / GCE), DevOps, Terraform, Kubernetes