Meewerkstage Content

Functieomschrijving

Zoek je een vette stage? Niet eentje op Lowlands, maar in het bedrijfsleven? Dan hebben wij een vette meewerkstage Content in de aanbieding!

Je komt terecht in het content(e) team van Toppy. Een team met Category Managers, Content Marketeers en Productredacteuren waarbij je samen met hen gaat zorgen dat jullie productcategorie door het dak gaat. Je verdiept je in het assortiment, bedenkt hoe deze beter kan scoren, voert zoekwoordenonderzoeken uit, schrijft vlotte teksten en voegt de leukste nieuwe producten toe. En ook niet onbelangrijk, bij ons is er ook ruimte om lekker te kletsen met je collega's over het leven en het weekend.

Bij ons kun je ontdekken dat werken leuk is en dat je ook op je werk helemaal jezelf kunt zijn. Ook zul je erachter komen wat je wel en niet leuk vindt om te doen later na je studie. (precies de bedoeling van een stage toch?). Je werkt namelijk aan veel verschillende taken en met veel verschillende mensen (en functies). Neig je toch meer naar de commerciele category manager kant? Kun je creativiteit helemaal kwijt in het schrijven van vlotte teksten en ontpop je tot een ware Toppy-writer of is het kantoor leven toch niks voor jou? Je komt erachter in deze stage. Solliciteer snel!

Startdatum: september 2023


Wie zijn wij?

Leuke dingen doen, daar draait het ons allemaal om. Daarom wemelt het in onze webshop van de leukste producten voor tuin en outdoor. Bezaaid met advies en inspiratie.🌳🏕 Zo zijn er door onze inspanningen al heel wat bommetjes in eigen zwembad gemaakt, tijdens flink wat kampeeruitjes in onze slaapzakken overnacht en in vele achtertuinen heerlijk gebubbeld. 💦

Met een team van logistieke helden tot content-talenten, van productexperts tot vriendenmakers en van inkooprebellen tot developmentnerds willen wij de grootste en leukste worden op het gebied van tuin en outdoor.


Een dag als

Als je niet als een hijgende labrador na een lange strandwandeling je entree wil maken pak je lekker de lift naar de 8ste verdieping van de toren. Bij binnenkomst groet je je collega’s en kies je een lekker plekje uit. Daar gaat vandaag al het mooie werk gebeuren! Bakje koffie, ontbijtje achter de computer (voor de niet-ochtendmensen) een aai over de bol van kantoorhond Bobby en je bent er klaar voor. De dag begin je met een dagstart samen met het contentteam. Hierin bespreek je wat je deze dag allemaal gaat doen. Als je ergens tegenaan gelopen bent, kun je dit ook meteen bespreken. Alles besproken? In de startblokken!

Vandaag begin je met het schrijven van kneitersterke productteksten. Want als de klant ons eenmaal heeft gevonden, moet hij natuurlijk wel precies weten wat hij gaat kopen. Bij Toppy schrijf je teksten die de klant helpen bij het maken van een keuze, geen gladde verkooppraatjes, maar eerlijk advies. Ook is er altijd ruimte voor een (woord)grapje. Als jij een glimlach op het gezicht van de lezer weet te krijgen (en ze kunt overtuigen om het product te kopen) mag je jezelf een schouderklopje geven en zal jouw team dat ongetwijfeld ook bij jou doen!

Daarna help je met het opzetten van een nieuwe productgroep: wintersport. Je voert een zoekwoordenonderzoek uit en kan het team uitleggen welke teksten we moeten schrijven om goed gevonden te worden in Google met onze nieuwe productgroep.

Zo, die taak is afgevinkt! Je maakt een start aan een linkbuildingblog, waar de zoekwoorden ‘elektrische koelbox’ en ‘auto koelbox’ in moeten staan. De website waarvoor je de gastblog schrijft is speciaal voor vrouwen, maar jij hebt geen moeite om je in verschillende doelgroepen in te leven. Je creativiteit kun je hier helemaal in kwijt en helpt de vrouwtjes aan de juiste elektrische koelbox voor in de auto.


Wajo het is al 12.30... Tijd voor eten!We hebben een lunchkantine waar je de lekkerste broodjes kunt kiezen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een tostietje maken of een plak kipfilet op je cracker kwakken. En als je snel bent kun je met een paar collega’s de mooie weilanden van Veghel verkennen. Na het halen van een frisse neus ben je er weer helemaal klaar voor.

Omdat jouw stage bestaat uit meewerken en je eigen onderzoek ga je in de middag aan je onderzoek werken. De opdracht heb je samen met jouw stagebegeleider bepaald. Je gaat bijvoorbeeld onderzoeken wat je kunt optimaliseren aan de productcategorie tenten, zodat uiteindelijk het aantal organische bezoekers stijgt en er een hogere omzet behaald wordt. Een mooie uitdaging, waarbij je echt het resultaat van jouw inspanningen gaat zien!

Om 15:30 uur tik je een collega op de schouder om hem of haar uit te dagen voor een potje tafelvoetbal. Nadat je die collega al snel in hebt gemaakt (of andersom…) knal je nog effe door tot het einde van de dag. Je hebt veel kunnen doen en gaat nu lekker genieten van je avond waarbij je je laptop niet meer open hoeft te klappen voor werk. Want dat je genoeg tijd hebt om thuis ook leuke dingen te doen, vinden wij net zo belangrijk. Tot morgen!


Wat wij bieden

 • Een stagevergoeding van 350 euro netto
  (Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig maken ze…)
 • Een stel jonge honden als collega’s.
  (Speels, maar met de ambitie om te groeien)
 • Een kantoorhond.
  (Over jonge honden gesproken...)
 • Veel leuke dingen doen.
  (Pubquizzen, uitjes en borrels.)
 • Een omgeving zonder kantoortaal, hiërarchie en waar initiatief wordt toegejuicht.
  (‘Ergens een plasje over doen’, bruhh, laat dat maar aan de kantoorhond over.)

Functievereisten

 • Schrijven is echt jouw ding: je vindt het leuk om allerlei soorten teksten te schrijven.
 • Je schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands is uitstekend.
 • Je volgt een relevante MBO-4 of HBO opleiding, bijvoorbeeld in de richting van marketing of communicatie.
 • Je bent creatief, ondernemend en leergierig.
 • Er is veel ruimte voor de inbreng van eigen ideeën en verbeteringen.
 • Kennis en ervaring op het gebied van SEO en SEA is een pré, maar zeker geen vereiste.
 • Natuurlijk is er genoeg ruimte voor het doen van eigen onderzoek.