Meewerkstage Online Marketing (augustus 2021)

Functieomschrijving

Enthousiaste, ambitieuze en commerciële studenten die wel van aanpakken weten. Je wordt écht onderdeel van het team. Samen met Team Content ga je ervoor zorgen dat onze zwembad, vijver, spa, tuin, outdoor en watersport producten perfect vindbaar zijn. Hierbij werk je nauw samen met de category manager van de categorie waar jij verantwoordelijk voor bent.

Door de presentatie van onze producten is het een feestje om bij ons te winkelen. Dus wat dacht je van het zelf opzetten van een nieuwe productgroep? Van het verdiepen in het assortiment, tot een zoekwoorden onderzoek uitvoeren, teksten schrijven, de producten toevoegen en het meemaken van de eerste online verkoop. Klinkt dit goed voor jou? Lees dan zeker verder.

Startdatum: augustus/september 2021


Wie zijn wij?

Leuke dingen doen, daar draait het ons allemaal om. Daarom wemelt het in onze webshop van de leukste producten voor tuin en outdoor. Bezaaid met advies en inspiratie.🌳🏕 Zo zijn er door onze inspanningen al heel wat bommetjes in eigen zwembad gemaakt, tijdens flink wat kampeeruitjes in onze slaapzakken overnacht en in vele achtertuinen heerlijk gebubbeld. 💦

Met een team van logistieke helden tot content talenten, van productexperts tot vriendenmakers en van inkooprebellen tot developmentnerds willen wij de grootste en leukste worden op het gebied van tuin en outdoor. Kriebelt er bij jou al iets?


Een dag als

Je doet de deur open en komt puffend en zwetend het kantoor binnen. 8 verdiepingen met de trap is toch wel heel hoog.. Of je bent zoals de rest minder sportief en pakt gewoon lekker de lift. Kan ook gewoon gelukkig. Bij binnenkomst groet je je collega’s en kies je een werkplek uit. Daar gaat vandaag al het mooie werk gebeuren! Bakje koffie, ontbijtje achter de computer (voor de niet-ochtendmensen) een aai over de bol van kantoorhond Bobby en je bent er klaar voor.

De dag begin je met een dagstart samen met het content team. Hierin bespreek je wat je deze dag allemaal gaat doen. Als je ergens tegenaan gelopen bent, kun je dit ook meteen bespreken. Alles besproken? Dan kun je aan de slag!

Je begint vandaag met het schrijven van een aantal productteksten waar je ‘u’ tegen zegt. Je helpt namelijk bij het opzetten van een nieuwe productcategorie: wintersport. Je hebt al een zoekwoorden onderzoek uitgevoerd en weet precies wat je over skihelmen moet schrijven om ervoor te zorgen dat de consument bij ons op de website vindt wat hij zoekt. Na het lezen van jouw tekst heeft de consument geen vragen meer over waar hij op moet letten bij de aankoop van een skihelm. Door jouw teksten wordt het een feestje om bij Toppy te winkelen.

Zo, die taak is afgevinkt. Je maakt een start aan een linkbuilding blog, waar de zoekwoorden ‘elektrische koelbox en auto koelbox’ in moeten staan. De website waarvoor je de gastblog schrijft is speciaal voor vrouwen, maar jij hebt geen moeite om je in verschillende doelgroepen in te leven. Je creativiteit kun je hier helemaal in kwijt.

Is het al zo snel 12:30 uur? Tijd voor eten! Je gooit je tosti onder het tosti ijzer, legt een plak kipfilet op je cracker of eet heel gezond een bak kwark. Lunch vergeten? Helemaal niet erg. De keuze is reuze in de buurt van het kantoor: samen met een collega ga je de deur uit voor een broodje subway of misschien zelfs wel een heerlijke pokébowl. En als je snel bent kun je met een paar collega’s de mooie weilanden van Veghel verkennen. Na het halen van een frisse neus ben je er weer helemaal klaar voor.

Omdat jouw stage bestaat uit meewerken en je eigen onderzoek ga je in de middag aan je onderzoek werken. De opdracht heb je samen met jouw stagebegeleider bepaalt. Je gaat onderzoeken wat je kunt optimaliseren aan de productcategorie tenten, zodat uiteindelijk het aantal organische bezoekers stijgt en er een hogere omzet behaald wordt. Een mooie uitdaging, waarbij je echt het resultaat van jouw inspanningen gaat zien! Om 15:30 uur tik je een collega op de schouder om hem of haar uit te dagen voor een potje tafeltennis. Nadat je die collega al snel in hebt gemaakt (of andersom…) kun je er weer helemaal tegenaan om het laatste deel van de dag te kunnen knallen. Aan het einde van de de dag ga je moe, maar voldaan naar huis. Je hebt veel kunnen doen en gaat nu lekker genieten van je avond. Want dat je genoeg tijd hebt om thuis leuke dingen te doen, vinden wij net zo belangrijk. Tot morgen!


Wat wij bieden

 • Een stagevergoeding van 300 euro
  (Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig maken ze…)
 • Een stel jonge honden als collega’s.
  (Speels, maar met de ambitie om te groeien)
 • Een kantoorhond.
  (Over jonge honden gesproken...)
 • Veel leuke dingen doen.
  (Pubquizzen, heldenweekenden, sportieve activiteiten en borrels.)
 • Een omgeving zonder kantoortaal, hiërarchie en waar initiatief wordt toegejuicht.
  (‘Ergens een plasje over doen’, bruhh, laat dat maar aan de kantoorhond over.)
 • Online trainingen via NewHeroes
  (Puppycursus voor professionals)

Functievereisten

 • Student Ondernemerschap & Retail Management, Commerciële Economie, SPECO, Communicatie of een vergelijkbare studie.
 • Je vindt het leuk om allerlei soorten teksten te schrijven
 • Je bent creatief, ondernemend en leergierig.
 • Je schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands is uitstekend.
 • Er is veel ruimte voor de inbreng van eigen ideeën en verbeteringen.
 • Kennis en ervaring op het gebied van SEO en SEA is een pré, maar zeker geen vereiste.
 • Natuurlijk is er genoeg ruimte voor het doen van eigen onderzoek.