Personeelsplanner logistiek

Functieomschrijving

Yes! Onze mooie, maar drukke zomer staat weer voor de deur. Om er voor te zorgen dat alles op rolletjes loopt en alle klanten op tijd hun gele pakketjes van ons ontvangen, is het belangrijk dat we iedere dag weer beschikken over de juiste aantal toppers op alle logistieke afdelingen. En daar hebben we jou voor nodig!

Als personeelsplanner weet jij als geen ander hoe je de juiste mensen op het juiste moment moet inplannen zodat de operatie altijd optimaal kan blijven draaien. Dit begint met een operationele forecast die jij mede gaat definiëren op basis van een verwachte omzet. Van termen als verwachte productiviteit en benodigde uren word jij niet bang. Jouw rol is echt een sleutelpositie in ons drukke zomerseizoen. Je werkt met onze planningssoftware Shiftbase.

Jij weet als geen ander hoe een personeelsplanning moet worden opgebouwd en hoe je op een leuke, maar duidelijke manier communiceert met de medewerkers. Je werkt in je rol nauw samen met de afdeling logistiek en HR.

Het betreft een tijdelijke fulltime functie van april 2023 tot en met augustus 2023.

Jouw taken

  • De personeelsplanning professionaliseren en vullen
  • Dagdagelijkse communicatie met Logistiek en HR
  • Adhoc regelen van mensen
  • Onderhoud van opgebouwde planningen


Een dag als personeelsplanner

Je start de dag met een blik op de cijfers van gisteren. Yes! Het is gelukt om alle pakketjes ondanks de drukke dag op tijd mee te geven aan de transporteur. Iedereen die je had ingepland voor die dag heeft lekker kunnen werken. Vandaag verwachten we opnieuw een drukke dag. 2 weken geleden heb je op basis van de forecast al een planning gemaakt, maar toch nog even schakelen in verband met een ziekmelding op het laatste moment. Je duikt in de planning en kijkt wie er beschikbaar is. Even een belletje en het is geregeld. Jij hebt iemand extra kunnen regelen voor de avonddienst.

Samen met de supervisor bekijk je de planning voor de komende dagen. Zien we nog verrassingen? Staat iedereen op de juiste plek ingepland? In de ochtend werk je de forecastplanning verder vooruit. Door de drukte van de afgelopen weken verwachten we volgende week weer extra retouren. Belangrijk om daar dus extra capaciteit voor in te zetten. Je checkt met het team welke medewerkers al voldoende zijn ingewerkt en verwerkt dat direct bij de vaardigheden van de medewerker. Handig voor de volgende keer!


Het loopt lekker in de middag. Jouw planning klopt met de verwachte drukte en we lopen lekker op schema. Dit stelt je in staat om alle vakantieaanvragen te verwerken in de planning en alvast even te kijken naar eventuele problemen voor de komende maand. Je zet extra beschikbare diensten open in ons programma Shiftbase zodat iedereen die extra wil werken een dienst kan claimen. 

Ook dit is weer geregeld. Tijd om naar huis te gaan. 
Salarisindicatie: € 2300 - € 2600.

Functievereisten

  • Je bent communicatief vaardig
  • Je bent assertief en neemt snel initiatief
  • Je bent accuraat
  • Je neemt verantwoordelijkheid